VENETEOLLISUUS

Kokkola sijaitsee suomalaisen veneenrakennuksen ytimessä, sillä Pohjanmaan rannikolla toimivien alan yritysten osuus suomalaisen veneviennin kokonaisarvosta on noin 65 prosenttia. Korkea osaaminen ja satavuotiset perinteet näkyvät kokkolalaisessa veneenrakennuksessa erityisesti huippulaadukkaina moottoriveneinä.

Kokkolan ja lähialueen veneklusteri on yli 100 yrityksen kokonaisuus, joka työllistää noin 1 500 ihmistä. Yrityksissä valmistetaan vapaa-ajankäyttöön useita kansainvälisesti tunnettuja huippubrändejä. Sen lisäksi Kokkolasta lähtee maailmalle esimerkiksi viranomaiskäyttöön räätälöityjä erikoisveneitä.

Venevalmistuksemme yksi vahvuus on kattava paikallinen suunnittelu- ja alihankintaverkosto. Materiaalihankinnat sujuvat joustavasti valmiita kansainvälisiä verkostoja hyödyntämällä, ja venealalle koulutetaan koko ajan uusia ammattilaisia.

Kun edellisten lisäksi alueelta löytyy muun muassa vahvaa komposiitti- ja alumiiniosaamista, vaativien propulsiolaitteiden valmistusta sekä kansainväliset huoltopalvelut ja erinomainen tonttitarjonta meren ääreltä, Kokkola tarjoaa optimaaliset puitteet erityisesti uusien 40-60 -jalkaisten hybridimoottoriveneiden kehittämiselle ja valmistukselle.